Saturday, October 7, 2017

Anggur Yang Dilupakan!

Sesekali mengunjungi teratak usang....takkanlah tak tinggalkan jejak!

 Walaupun gambar ini agak lama tersimpan, tapi ada nilainya yang tersendiri!
Gambar dirakam pada suatu petang ketika berjalan-jalan di belakang rumah dengan si kenit Firdaus!

Budak kecil ini baru lepas mandi, dah pakai baju tidur pun! Mommynya minta dia jadi model buah anggur! Ambil gambar cepat-cepat takut ada semut atau kerengga di pokok!







 Lepas itu, model cilik pun beraksi bawah pokok mangga!


 Kebetulan ada buah mangga yang mencecah ke tanah! Rupanya dia duduk atas buah tu!

Terkejut dia bila buah mangga terutus dari tangkainya! Haa.... dia pun terus pegang buah mangga yang bergetah tu!

24 comments:

OKje said...

Wahhh bestnya belakang rumah ada dusun. Dusun bukan sebarang dusun....dusun mcm kat oversea hihi....senang ke anggur tu nak hidup Amie

Maria Firdz said...

Ya Allah sedapnya tengok buah anggur tu...

Amie said...

Hainom,
anggur tu kami tanam, tinggal begitu saja, jadi yatim piatu tak bersiram tak berbaja, tapi setahun dua kali berbuah.

Maria,
anggur tu tak sempat masak ranum, burung yang makan dulu.

Cik Lily Putih said...

giler bestttt buah banyakkk

Unknown said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Apakah Anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.
Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

شركة المثالية said...


شركة تنظيف بالقطيف
شركة تنظيف منازل بالقطيف

شركة تنظيف مسابح بالقطيف
شركة صيانة مسابح بالقطيف

Cik Lily Putih said...

anggur tanam kat umah ke tuh? bestnyaa

Wattie said...

Assalamualaikum Amie sayang,
Lamanya tak menjengah ke sini, harap Amie sekeluarga diberikan kesihatan yg elok.
Mula2 tadi ingatkan negeri omputeh mana, rupanya dlm msia, bertuah Amie, elok kejadiannya, teringin nak petik n rasa. Mempelam pon besar2 mcm harummanis.
Lama saya menyepikan diri dr dunia blogging disebabkan masalah kesihatan yg tdk begitu mengizinkan, rindu sgt

Cik Rose said...

Geramnya tengok anggur tu. segar!

sara zuliana said...

anggur tuh rasa masam manis ke? teringin nak menanam, tapi masa plak cemburukan kita.

paridah said...

WAH LEBATNYA ANGGUR SEDAP TU

Pinoy Tv Show said...

There are some fascinating closing dates on this article but I don’t know if I see all of them center to heart. There’s some validity but I will take hold opinion till I look into it further. Good article , thanks and we wish extra! Added to FeedBurner as effectively
Pinoy Channel| Pinoy Tambayan| Pinoy Tv| Pinoy Tv Replay| Pinoy Ako| Pinoy Lambingan| Pinoy Teleserye| Zee tv

Blogger said...

As reported by Stanford Medical, It's really the one and ONLY reason women in this country get to live 10 years more and weigh on average 19 KG less than we do.

(And really, it has NOTHING to do with genetics or some secret exercise and really, EVERYTHING around "how" they eat.)

BTW, What I said is "HOW", not "WHAT"...

CLICK on this link to see if this easy test can help you discover your true weight loss possibility

ShirVen said...

salam singgah sis.

wah bestnya ada anggur, rasanya sama cam anggur yg kita beli tu ke?
buah mangga pun besar2. sronok bercucuk tanam hasil menjadi camni kan

Nieyla Nadia said...

wah..ade anggur la..menariknya....

Eyma Balkish said...

Menjadi betul buah anggurnya.. Nampak sedap sgt..

Nour Adieb said...

gemuk2 anggur tu 🍇

Himawan Sant said...

Hahahaha .. saya ikut gemas lihat ekspresi si adik keheranan pegang buah mangga ditangan 😄

Menyenangkan ya foto-foto lama masih tersimpan baik sampai sekarang 🙂

Cikgu Badar said...

Sedapnya nampak anggur tu

Cik Bunga said...

Ya allahh bestnya. umah mak kita ada anggur hijauuu tp setiap kali berbuah mesti masam huhuhu. salam kenal done follow sini.

abasozora said...

wo MasyaAllah tumbuh dengan baik di negeri anda

okk said...

nice info.....

Pinoy Flix said...

Watch latest Pinoy Tambayan, Pinoy Tv Shows, Pinoy Teleserye, Pinoy Lambingan tv, Pinoy1TV, Pinoy Ako, Pinoy Channel, PinoyFlix.

Watch your favorite The Filipino Channel, Pinoy Tambayan, Pinoy Teleserye, Pinoy TV and Pinoy Channel Shows online for free.

Watch Online Pinoy TV Series Tambayan TV Shows, Pinoy TV Shows, Pinoy Tambayan, Pinoy Channel, Pinoy Teleserye, Pinoy Tambayan Network Teleserye.

Watch Pinoy TV Shows, Pinoy Tambayan, Pinoy ako website to watch all Pinoy Channel shows of Pinoy Tv Replay Online.

Watch Online your favorite Pinoy Tambayan, Pinoy Teleserye Replay, Pinoy TV Series and Pinoy TV Shows online for free.

Watch Pinoyflix tambayan At Lambingan Watch all your favorite Pinoy Lambingan And Lambingan for free. this website provide you with free PinoyTv Full Episode.

Shida Radzuan said...

sedapnyaa tgk buah anggur tu ^_^